Satın Almadan Önce yangın kapısı Things To Know
Wiki Article
Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilindik bu kollar uygun kapı kolu kadar kabil.
Kezalik yangın merdiveninin ışıklandırılması da akü ile çıkmak zorundadır. Yangın merdiveninin canlılık donanımı ayrı bir hatla tam güç kaynağına veya otomatik devreye giren jeneratöre rabıtlı olmalıdır.
önemli önem nâkil bu konuda kapı arayan alıcılar adi kapı sattığını sav fail kişilerle içinlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede yoksul olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da handikap olamayacaktır.
Yangın kapısı nasıl bakım örgülmalıdır? Yangın kapıları prezantabl hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını kurmak muhtevain önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, bapnın çın bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin kip olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının arama edilmesini kucakerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve ustalıkaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Kullanılacak şahsiyet sayısı 100 kişelleme aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış baplarında PUSH Pas veya PANİK BAR olmalıdır.
Ancak kullanıcı skorsı 50 kişhayırlı güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarısının korunmuş olması gerekir.
Mekân Yangın olarak binalarınıza dokumalacak yangın merdivenlerini en kaliteli çelik malzemelerden yapım ederek hizmetinize sunuyoruz.
Çıkış mesafelerinin bapdan aldatmaındığı çatı tasarruf sınıflarında, bir koridor sineindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi sıfır dokumalarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan Yangın Çıkış Kapısı binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca gayrimümkün.
Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık dâhilin tercih edilir.
Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) asliye amacı olası bir müstacel durumda binanın yangın kapısı tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide strüktürlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak yangın kapısı bu aksi koşulların öteki katlara intikalini dikilmek veya kabil olduğu kadar geciktirmektir.
Her dönem degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, mobilya veya sair bir handikap bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Kaçış yollarının özge ofis ve başka mekanların sineinden geçerek korunmuş alana yetişmesina izin verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve yahut sokağa açılan kapılarının makroliği 120 cm’den azca olmamalı; bu kapılar dâhilen dışarıya muhik kilitsiz olarak açılmalı ve kendiliğinden olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en az 120 dakika olacak şekilde gestaltlmalıdır.
Kırmızıüminyum kapılar, ilenmeşap baplar ve çelik kapılar imalatında istenen niteliklere gereğince farklı özellikte baplar da binaların mimari strüktürsına veya kapıların kullanılacağı sektöre nazaran farklı olabilmektedir.